Verslagje van de Belgian Cane Corso days 8 + 9 juli 2017

Al maanden keek ik hiernaar uit, de Belgian Cane Corso days!
Deze was al een paar keer eerder georganiseerd, helaas kon deze vorig jaar niet doorgaan vandaar dit ik er dit jaar zeker bij wilde zijn :)
Samen met Petra en Mandy had ik afgesproken om daar op zaterdagmorgen al af te spreken zodat we samen de grote tent op konden zetten we zouden er ook gezellig met z'n drieeen overnachten.
Helaas kon Joukje dit keer niet mee, zij ging net dat weekend lekker op vakantie.
Nel en Nicole kwamen gezellig kijken en supporten, ook gastgezin Jolanda en Wout kwamen langs met Troy, die deed nl mee in de babyklasse.
Wat een geluk hadden we met het weer, in een stralend zonnetje de tent opzetten maar ook weer af kunnen breken en opgeruimd in een hele warme zomerzon ;)

Na het opzetten van de tent, het instaleren van alle spulletjes en de honden was het tijd voor de workshop 'Werken met de Cane Corso' die werd gegeven door Alfredo Apicella en Marco Iorio.
Gelukkig kon deze vertaald worden door Felice Pulice ;)
De presentatie werd gegeven en verschillende plaatsjes en uitleg werden laten zien via de beamer.
Ik vond het persoonlijk een enorm leerzame, leuke, verhelderende en motiverende workshop!Hierna was het tijd voor het 'echte'werk.
Er werd een demo IPO gegeven door de 2 mannen.
Werkelijk geweldig om te zien hoe er werd samengewerkt tussen baas en hond, baas / hond en pakwerker.
Een waar schouwspel om te zien hoe de band tussen baas en hond was.
Niks geen onderdrukking / spanning of stress...puur samenwerken, vertrouwen en samen 1 passie --> werken!
Het is dat Italie net iets te ver is om ieder weekend op en neer te rijden maar anders ging ik graag bij deze mannen trainen met mijn kanjers.


Eenmaal bijgekomen van de prachrige demo was het tijd voor de mensen om te kijken hoe hun honden zouden reageren op de pakwerker.
Wat een tijd namen ze weer om iedereen de kans te geven hoe te zien hoe zijn/ haar Cane Corso hierop zou reageren en waar de aandachtspunten lagen.
Normaal zou ik na een uur afhaken, maar ik bleef kijken en luisteren want er viel hier zoveel te leren!
Honden die erg onzeker de ring in gingen en waarvan je zou denken dat ze nooit een poging zouden wagen leerden spelenderwijs en op een hele fijne manier dat hetgeen wat de pakwerker vast had toch wel heel leuk speelgoed was en niks om bang van te zijn.
Dat kon ik ook ervaren met Jodi die er maar onwennig bijstond maar toch uiteindelijk ging spelen met het flosje van de pakwerker, zo gaaf!
Als 1 van de laatsten van de dag was Louie aan de beurt.
Die had er wel zin in!
Op het begin reageerde hij net even iets te enthousiast waardoor hij achterover klapte op zijn rug, daar schrokken we met zijn allen wel even van.
Na een stukje gelopen te hebben ging het wel weer en mocht hij nog een poging wagen.
Dat wilde hij wel en net toen hij weer goed op gang was schoot er een hond uit het publiek om hem en probeerde hem te bijten..
Gelukkig stonden er een paar sterke en slimme Italianen in de ring waardoor de hond snel aftaaide en we het nog goed konden afsluiten.
Wel was het duidelijk dat Louie zijn frustratie dan om kan slaan in agressie en dat willen we natuurlijk niet waardoor het eenmalig was en Petra verder gewoon gehoorzaamheid blijft doen ;)
Het zijn wel hele mooi plaatjes geworden trouwens:)

Toen alle honden aan de beurt waren geweest was het tijd voor de BBQ
Wat een overheerlijke BBQ, lekker vlees, zalige salades en heerlijke broodjes, we hebben er met zijn allen flink van genoten.
Het was ook erg gezellig en sinds lange tijd weer eens gigantisch de slappe lach gehad, man man wat hebben we gelachen :)
Ik kan hier wel gaan vertellen waarom, maar dan komt het toch niet over...laten we het erop houden dat een vlieg graag mijn toetje zou willen zijn ;)
Supermoe maar enorm voldaan gingen we slapen (nouja, slapen....de laatste paar uurtjes van de nacht dan ;))
Niet helemaal uitgerust maar wel erg vrolijk wakker worden onder een gezellig zonnetje begon de dag op dit mooie terrein.En toen was het tijd voor het show gedeelte :)
Al snel warmde het op, het zonnetje scheen fel en de honden hadden het behoorlijk warm maar ook vandaag was weer een succes.
De organisatie liep vlekkeloos, overal werd aan gedacht en er was gezorgd voor een kenner van het ras en mooie prijzen.
Onze honden hebben het echt allemaal supergoed gedaan, wat een TOP resultaten waren er voor 'la Vita Bella'!
De uitslagen;
La Vita Bella Di Orion 3e plaats Veel belovend babyklasse.
La Vita Bella Di Panthera 4e plaats Veel belovend puppyklasse.
La Vita Bella Di Padrino 2e plaats Veel belovend puppyklasse.
La Vita Bella Di Promessa 1e plaats Veel belovend puppyklasse.
La Vita Bella Di Quaran 4e plaats Jeugdklasse.
La Vita Bella Di Xaissa, Uitmuntend en beste Veteraan van de dag!!
Esparta De Los Guardianes Del Cierzo 1e plaats kampioensklasse.

En iets waar ik helemaal trots op ben; Beste Fokkersgroep!!!
Alle La Vita Bella honden geplaatst en mooie keurrapportjes, wat willen we nog meer?!

Bij deze wil ik Petra, Mandy en Nicole nog heel erg bedanken voor hun hulp en gezelligheid tijdens deze dagen, Nel / Wendy / Jolanda en Wout voor de gezelligheid en fijne sfeer.
Bedankt allemaal, zonder jullie en de geweldige organisatoren en andere Cane Corso liefhebbers was deze dag nooit tot zo'n succes gekomen.
Ook wil ik Aaron, Mandy en anderen bedanken voor de supermooie foto's die dit weekend gemaakt zijn!
Ik zeg; Tot volgend jaar, doen we het nog eens over met hopelijk nog meer honden ;)